ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι φωτογραφίες στο blog αναρτώνται με επιφύλαξη. Εάν υπάρχουν αντηρήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email
Wellcome To Homing All Way Killer
...I am only responsible for what I say, NOT however responsible for what you understand...

6 Αυγ 2014

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ;



Καληνύχτα στρατηγέ μου, όνειρα γλυκά πτέραρχε μου, συγχαρητήρια ναύαρχε μου.

 Ήταν αναμενόμενο, οι τελευταίες πράξεις του δράματος των Μετοχικών μας Ταμείων, να παιχτούν εν μέσω θέρους. Του θέρους που βέβαια, πέρα από τους γνωστούς κυβερνητικούς τακτικισμούς, δίνει ένα μεγάλο άλλοθι, τόσο σε εμάς τους ίδιους, όσο κυριότερα στους φορείς δήθεν εκπροσώπησής μας, για μη αντιδράσεις.
Το αποτέλεσμα όμως είναι προδιαγεγραμμένο και αμείλικτο! Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι τα Μετοχικά μας Ταμεία, σε λίγο θα είναι παρελθόν και το σημερινό μέρισμα ή η αυριανή επικουρική σύνταξη, μεθαύριο θα καταργηθεί, ενσωματούμενη στην κύρια σύνταξη του ενιαίου φορέα παροχής συντάξεων, ως μέρος του αναλογικού της μέρους. Το εφάπαξ των επερχόμενων γενεών, το ΒΟΕΑ των παιδιών μας που έχουμε χρυσοπληρώσει, το ΕΛΧΑΟΣ και ΕΛΧΑΟΙΑ, διαφαίνεται έντονα ότι θα πέσουν «υπέρ βωμών και εστιών»
     Oι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κατρακύλας, αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι!  Είμαστε εμείς,
που παρακολουθούσαμε φοβικά εκ του καναπέως να μας λοιδορούν και να μας εξευτελίζουν, εκτονώνοντας την οργή μας στις σελίδες του φατσοβιβλίου! Είμαστε εμείς υπεύθυνοι που δεν συμμετείχαμε ενεργά και δυναμικά στις φωνές ενημέρωσης και δράσης που εμφανίσθηκαν τα τελευταία χρόνια! Είμαστε εμείς υπεύθυνοι που αφήσαμε αυτές τις φωνές να σβήσουν και επιτρέψαμε σε ανεπαρκείς, εξαρτημένους, ιδιοτελείς φιλόδοξους πολιτικάντηδες και δημοσιομανείς, να ισχυρίζονται πως μας εκπροσωπούν και να κλείνουν συμφωνίες ερήμην μας, κάτω από το τραπέζι.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας πλέον! Δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι καταστροφικές εξελίξεις, να έχουν τελεσθεί εν τη αγνοία των δήθεν «εκπροσώπων» μας, που είχαν συνεχείς συναντήσεις με υπουργούς και έβγαζαν ανακοινώσεις εφησυχασμού! Διότι, αν παραδεχθούμε ότι δεν κατάλαβαν, τότε δεν υπάρχει άλλη εξήγηση ότι πρόκειται περί ασχέτων και ανικάνων. Άρα επικινδύνων!
Οι ψίθυροι πληθαίνουν, ότι το παιχνίδι «στήθηκε» στην «εποχή Καράμπελα». Τότε που έγινε η γνωστή κολοτούμπα, με την ένταξη των ΜΤ και ΕΚΟΕΜ στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και άρα στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας! Εκείνη την εποχή, υπήρξαν φωνές που κατήγγειλαν τη «χακί παρέα», η οποία φλέρταρε ανοιχτά, αν όχι προωθούσε υπογείως, την ανατροπή του μετοχικού συστήματος οικονομικής μέριμνας του στρατεύματος. Υπήρξαν φωνές που μας χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου, για τη δράσης της γνωστής ψευδοομοσπονδίας, που δήθεν ανακάλυπτε λάθη, που δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τη «θυσία», ενός «πιονιού», σε μια παρτίδα ντάμας. Μιας παρτίδας, που ήθελε την ψευδοομοσπονδία, να αποκτήσει «λαϊκό έρισμα» και δημοφιλία στους κοντόφθαλμους εξ ημών! Όμως, απ’ ότι φαίνεται, το μεγάλο δόλωμα που κατάπιαν αμάσητο και οι «θεσμικοί εκπρόσωποί» μας, ήταν τα 180 εκατ., που δόθηκαν στο ΜΤΣ για να πληρωθούν τα ΒΟΕΑ και τα οποία μάλλον ήταν το αντάλλαγμα για την ανατροπή του μετοχικού μας συστήματος, στην οποία συμφώνησαν άπαντες, υπό την πίεση της «χακί παρέας», για να μην χαθούν τα χρήματα των παιδιών. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να πει όχι σε ένα τέτοιο πιεστικά στημένο δίλημμα;
Όλα τα υπόλοιπα περί δήθεν προσπάθειας διάσωσης του ΜΤΣ και μελετών για τη δήθεν δημιουργία ενός ενιαίου διακλαδικού ισχυρού Μετοχικού Ταμείου, αποδείχθηκαν πλέον σήμερα, ως η μεγαλύτερη εις βάρος μας απάτη.  Μιας απάτης στην οποία, όλα δείχνουν, πως και συμμετείχαν και συμφώνησαν «δικοί μας» άνθρωποι. Άνθρωποι που ισχυρίζονται πως μας εκπροσωπούν και που ακόμη και μετά την αποκάλυψη της εις βάρος μας απάτης, τολμούν να εκδίδουν ανακοινώσεις για συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της ψευδοομοσπονδίας τους,  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνουν οι φορείς εκπροσώπησης των Σωμάτων Ασφαλείας, σε ένδειξη συμπαράστασης.
Αν διαβάσουμε όμως προσεκτικά την ανακοίνωσή τους, θα διαπιστώσουμε τη νοσηρή και απύθμενη υποκρισία τους, που για ακόμη μία φορά προσπαθούν να μας παραπλανήσουν! Είναι δε χειρίστου είδους υποκρισία, γιατί:

  • ·        Αποκαλούν ανερυθρίαστα τα Μετοχικά μας Ταμεία, Ασφαλιστικά, ενώ γνωρίζουν το  αποφασισμένο μέλλον των επικουρικών ασφαλιστικών Ταμείων και ενώ γνωρίζουν ότι κανείς στρατιωτικός δεν επιθυμεί την ανατροπή του μετοχικού μας συστήματος οικονομικής μέριμνας.
  • ·   Δηλώνουν «συμπαράσταση» στον αγώνα των Σωμάτων Ασφαλείας για την τύχη των Μετοχικών Ταμείων, ενώ οι ίδιοι έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα εναντίον τους για να τους εκδιώξουν από το ΜΤΣ. Δηλαδή, «συμπαρίστανται» σε αυτούς που θέλουν να αποπέμψουν!
  • ·     «Συμπαρίστανται δια της προσκολλήσεως», με τη συμμετοχή του ΔΣ τους, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν «παρατακτέα δύναμη», απλά για να δείξουν ότι είναι παρόντες σε μία διαμαρτυρία.

Από την άλλη πλευρά, τα Σώματα Ασφαλείας, που ουδέποτε περιελάμβαναν τα Μετοχικά Ταμεία στη διεκδικητική τους ατζέντα, επιμελώς αποφεύγουν κοινές δράσεις διαμαρτυρίας με τους στρατιωτικούς, που τους συνδέουν κοινά συμφέροντα, τόσο στα μισθολογικά, όσο και στην τύχη των Μετοχικών Ταμείων. Αξίζει δε να μνημονευθεί, ότι ειδικά οι αστυνομικοί που γενικά δίνουν αγώνα για την «αποστρατικοποίησή» τους και σήμερα διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις, φλέρταραν και αυτοί ανοιχτά με την ιδέα της μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε επικουρικά.
Τελικά είναι να αναρωτιέται κανείς, όλο αυτό που βιώνουμε, είναι απλά υποκρισία, ή πρόκειται για μία συμπαιγνία στην εις βάρος μας απάτη;
Μήπως ήρθε η ώρα να αποδομήσουμε όλους αυτούς που μας «εκπροσωπούν» ερήμην μας και να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση υγιών δράσεων, που να εκφράζουν τις πραγματικές μας επιθυμίες;
Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε την υποχρεωτική μας ένταξη στις ενώσεις των σκοτεινών και κρατικά ελεγχόμενων διοικητικών συμβουλίων με νόμους και καταστατικά ολοκληρωτικών καθεστώτων;
Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε αμήχανα ενώσεις που ενώ ξεκίνησαν δυναμικά κατέληξαν να ελέγχονται πλήρως από γνωστούς κομματικούς σχηματισμούς, με τιμονιέρηδεςστενούς συνεργάτες πρωτοκλασάτων υπουργών και συναγωνιστές τους μερικούς από τους βασικούς αρχιτέκτονες της σημερινής δραματικής εξέλιξης των μισθολογικών, συνταξιοδοτικών και μετοχικών μας δικαιωμάτων;
Μία εξήγηση υπάρχει. Πρέπει, γιατί μόνο αυτό το χάλι αξίζουμε και τίποτα καλύτερο! Ας κλείσουμε λοιπόν το φως και ας ανταλλάξουμε ευχές, καληνύχτα στρατηγέ μου, όνειρα γλυκά πτέραρχε μου, συγχαρητήρια ναύαρχε μου. Τα δώσαμε όλα, τι μας νοιάζει εμάς; Δεν υπάρχει κάτι άλλο να μας πάρουν!
Πηγή . http://triaalpha.blogspot.gr/2014/08/blog-post.htmlhttp://triaalpha.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου