ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι φωτογραφίες στο blog αναρτώνται με επιφύλαξη. Εάν υπάρχουν αντηρήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email
Wellcome To Homing All Way Killer
...I am only responsible for what I say, NOT however responsible for what you understand...

6 Ιουλ 2014

Οι "παπαγάλοι"





Σε πρόσφατη παρέμβασή μας, τονίσαμε πως δεν ανεχόμαστε να αντιμετωπιζόμαστε μονίμως ως «Δημόσιο Πτυελοδοχείο»!  Για ακόμη μια φορά... με το που κυκλοφόρησε η είδηση ότι ηΔιοικητική Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου καλείται να γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητα, αλλά και τον τρόπο υπολογισμού παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, μετά από σχετική προσφυγή αποστράτων στρατιωτικών, βγήκαν τα γνωστά «παπαγαλάκια» οικονομικοί αναλυτές της δεκάρας, να χύσουν τη γνωστή χολή τους.

Είναι τόσο τυφλό δε το μένος τους κατά των στρατιωτικών, που έμπλεξαν (προφανώς εσκεμμένα) δύο διαφορετικά πράγματα, με σκοπό να πυροδοτήσουν και πάλι τον κοινωνικό αυτοματισμό  κατά των στρατιωτικών. Έτσι με άρθρο του στο Capital.gr, ο αρθρογράφος Παναγιώτης Στάθης (http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4463110&pg=1&OrderDir=asc), βάζοντας τον παραπλανητικό τίτλο «Οι συνταξιούχοι ένστολοι ζητούν να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης», μπλέκει επιτηδευμένα την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του Ν. 3865/10, που πληρώνουν μόνο οι συνταξιούχοι, που έχουν μικτή σύνταξη άνω των 1.400 €, με την Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης του  Ν. 3986/11, που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι με μικτό ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 €.
Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι οι απόστρατοι στρατιωτικοί προσέφυγαν κατά της επιβολής της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του Ν. 3865/10 και του τρόπου με τον οποίο αυτός υπολογίζεται και δεν έχουν κανέναν σκοπό να μην πληρώσουν κάτι που πληρώνουν οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, όπως αφήνει ύπουλα να εννοηθεί ο αρθρογράφος. Δικαίωμα όμως τέτοιας προσφυγής, έχουν όλοι οι συνταξιούχοι στους οποίους επιβάλλεται αυτή η «εισφορά». Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί οι στρατιωτικοί δεν έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και όταν το κάνουν ξεσηκώνονται κάποιοι ως νέοι Φαρισαίοι να λιθοβολήσουν!
Είναι σίγουρο πως δεν έχουν προσφύγει μόνο στρατιωτικοί συνταξιούχοι κατά της επιβολής αυτής της «εισφοράς»! Αλλά ακόμη και αν είναι έτσι και τελικώς δικαιωθούν οι αιτιάσεις τους, είναι κακό που μαζί με αυτούς, θα δικαιωθούν και όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι; Ή μήπως κατά την άποψη του αρθρογράφου και των «τεχνοκρατών αφεντικών» του, οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να απευθύνονται στην Δικαιοσύνη, όταν αισθάνονται ότι αδικούνται; Σε ποια Δημοκρατία και σε ποιο ευνομούμενο Κράτος, τα έχουν συναντήσει αυτά, η παρέα του Capital.gr και τα λοιπά «νεοταξικά» φερέφωνα; Εκτός αν θεωρούν πως ούτε Δημοκρατία είμαστε, αλλά ούτε και ευνομούμενο Κράτος και οι στρατιωτικοί είναι μια ξεχωριστή κατηγορία πολιτών γ’ κατηγορίας, που ποτέ δεν έχουν δικαιώματα!
Για να πάμε δε και στην ουσία της υπόθεσης της επιβολής της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του Ν. 3865/10, καλούμε τους μεγαλοαναλυτές τεχνοκράτες του Capital.gr, να μελετήσουν το άρθρο συναδέλφων που έχουμε δημοσιεύσει http://triaalpha.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4292.html και στο οποίο φαίνεται που έχουν πάει οι υπέρ «Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων» κρατήσεις των Ελλήνων συνταξιούχων, για να μας πουν την άποψή τους αυτοί που τελικώς αποδεικνύεται πως υπεραμύνονται του πετσοκόμματος μισθών και συντάξεων, υπέρ αγνώστων σκοπών.
Για άλλη μια φορά θα πούμε πως οι Έλληνες στρατιωτικοί ουδεμία ειδική μεταχείριση, έναντι των λοιπών συμπολιτών μας, επιθυμούμε! Έχουμε όμως τα ίδια δικαιώματα με τον κάθε Έλληνα πολίτη και αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει κανένας κύριος Στάθης και κανένας κύριος Μαυρίδης, ή οποιοσδήποτε άλλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου