ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι φωτογραφίες στο blog αναρτώνται με επιφύλαξη. Εάν υπάρχουν αντηρήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email
Wellcome To Homing All Way Killer
...I am only responsible for what I say, NOT however responsible for what you understand...

27 Μαΐ 2012

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας με αφορμή ότι σε λίγο καιρό κλείνουν, ήδη, δύο χρόνια από την ιδρυτική πράξη σύστασης της ΑΝΕΑΕΔ, του σωματείου μας, που λειτουργεί –σύμφωνα με το καταστατικό της- σαν ενωτική και ανεξάρτητη Ένωση με σκοπό, κυρίως, την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των αποστράτων στελεχών των ΕΔ, χωρίς διαχωρισμούς κλάδων και προέλευσης. Μέχρι τώρα καταφέραμε, με τη 


συμπαράσταση όλων σας, να εξασφαλίσουμε τα παρακάτω:
.Την πολυφωνία, η οποία –λόγω των δομών των ΕΔ- δεν ήταν κάτι δεδομένο και αυτονόητο.  
.Την ανεξαρτησία από κόμματα και πολιτικές ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μέλη της δεν έχουν πολιτικό αισθητήριο και πολιτικό λόγο.  
.Την εμμονή στο σκοπό, που είναι η ανάδειξη και η καυτηρίαση των προβλημάτων που βιώνουν τα ε.α. στελέχη των ΕΔ, χωρίς συμβιβασμούς και συντεχνιακές λογικές.  
.Την ανάδειξη των προβλημάτων των Μετοχικών Ταμείων των τριών Κλάδων χωρίς επιπόλαιες και πρόχειρες προσεγγίσεις για τη βιωσιμότητα τους.  
.Την προσήλωση της στους Δημοκρατικούς θεσμούς και την καυτηρίαση με έντονο τρόπο όλων όσων κατά καιρούς προσπάθησαν να εμπλέξουν τις ΕΔ σε μικροπολιτικά παιχνίδια.  
.Την ανάδειξη των δεσμών που υπάρχουν σε όλη τη Στρατιωτική οικογένεια.  
.Την νομική στήριξη συναδέλφων σε ομαδικές διεκδικήσεις. .Την συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλους συναδέλφους.  
.Την ανάληψη πρωτοβουλιών για συνεργασίες με άλλους φορείς – σωματεία των αποστράτων στελεχών.  
  Όλα τα παραπάνω είναι μετρήσιμα και αυταπόδεικτα μέσα από το δημόσιο λόγο που έχει αναπτύξει στα δύο χρόνια ζωής της.
 Στον ιστότοπο www.aneaed.gr θα βρει κανείς όλα τα σχετικά κείμενα που τεκμηριώνουν τα παραπάνω. Δεν έγιναν όμως μόνα αυτά, η ΑΝΕΑΕΔ ανέπτυξε και πρωτοβουλίες ιδιαίτερα καινοτόμες για την Χώρα μας, όπως η διενέργεια εκλογών μέσω Internet, η διενέργεια Διοικητικών Συμβουλίων όπου τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματικού χρόνου, η ενεργοποίηση της δυνατότητας ανταλλαγής απόψεων μέσω του forum στον ιστότοπό μας.
 Δημιουργήθηκε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο FB όπου τα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ επικοινωνούν και τροφοδοτούν το ΔΣ με ιδέες και προτάσεις, καταχωρήθηκαν προσφορές εταιρειών στα μέλη μας οι οποίες προσφέρουν έμμεση ενίσχυση στο εισόδημά μας και συμφωνήθηκαν προνομιακά τιμολόγια με γνωστή ασφαλιστική εταιρεία, για ασφαλιστήρια Υγείας.  
 Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της εθελοντικής προσπάθειας των μελών μας, αποδεικνύοντας ότι η δύναμή μας είμαστε ΕΜΕΙΣ.  
 Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι το ότι καταφέραμε να κάνουμε την υπέρβαση και να «κάτσουμε» σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε χωρίς βαθμούς, χωρίς προελεύσεις, με ισότιμο λόγο και να συνθέτουμε το διαφορετικό, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του συναδέλφου.
 Αυτή η συλλογιστική δημιούργησε ενστάσεις μερικές φορές από κάποια μέλη μας, γιατί δυστυχώς τα χρόνια παραμονής μας στις ΕΔ –δυσανάλογα πολλά, σε σχέση με τα χρόνια της πολιτικής ζωής- δεν έχουν επιτρέψει σε πολλούς να αποβάλλουν πλήρως την στρατιωτική λογική συζητήσεων και να αποδεχθούν το δικαίωμα όλων, να έχουν τη δική τους άποψη ακόμη και σε θέματα που αποτελούν «ταμπού».
 Η διαφορετικότητα όμως των μελών μας αλλά και του ΔΣ είναι –τελικά- η δύναμη της ΑΝΕΑΕΔ.  
Συνάδελφοι,
Πιστεύω ακράδαντα ότι η ενίσχυση της ΑΝΕΑΕΔ –σε βάθος χρόνου- θα μετατρέψει το ήδη συγκριτικό της πλεονέκτημα σε τακτική υπεροχή, θα μας δώσει τη δυνατότητα η φωνή μας να γίνει περισσότερο ισχυρή και θα αναγκάσει τους πολιτικούς μας ταγούς να ικανοποιήσουν τα δίκαια οικονομικά και θεσμικά αιτήματά μας, έτσι ώστε να αποκτήσουμε τη θέση που μας ανήκει.
Συνάδελφοι,
η ΑΝΕΑΕΔ στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών της, μιλήστε για την ΑΝΕΑΕΔ σε γνωστούς σας συναδέλφους και προτρέψτε τους να γίνουν μέλη μας, δηλώστε την επιθυμία σας για να γίνεται τοπικοί εκπρόσωποι της, στο  aneaed@gmail.com.
 Δεν μπορούμε να απαιτούμε εάν δεν συμμετέχουμε, αυτό λέει η λογική, αυτό επιτάσσει η μεθοδολογία ενδυνάμωσης της ΑΝΕΑΕΔ.
Συναδελφικά  
Μιχάλης Ρέππας
Προεδρος ΑΝΕΑΕΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου