ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι φωτογραφίες στο blog αναρτώνται με επιφύλαξη. Εάν υπάρχουν αντηρήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email
Wellcome To Homing All Way Killer
...I am only responsible for what I say, NOT however responsible for what you understand...

29 Ιουν 2013

Η αλαζονεία των "θεσμικών" και τα λάθη των "νέων"

Ο πόλεμος των απόστρατων  
                                |                                                             
Ο πόλεμος των απόστρατων - Η αλαζονεία των "θεσμικών" και τα λάθη των "νέων", του Πάρι Καρβουνόπουλου

 

Δεν είναι καθόλου ευχάριστη η εικόνα στο χώρο των αποστράτων. Οι “θεσμικοί” να κατηγορούν μη “θεσμικούς” ως ...εσωτερικό εχθρό -που το θυμήθηκαν αυτό- και οι υπόλοιποι να τους κατηγορούν για απαράδεκτες αλαζονικές συμπεριφορές.

Συνήθως οι δημοσιογράφοι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούν να είναι ευχάριστοι στις “αντιμαχόμενες” πλευρές. Δεν θα το πράξουμε. Η γνώμη μας θα
είναι υποκειμενική αλλά στηρίζεται σε απολύτως πραγματικά στοιχεία.

Οι “θεσμικές” ενώσεις που εμφανίζονται ως οι απόλυτοι, πολυπληθέστεροι και πιο συνεπείς “αγωνιστές” κατά των κυβερνητικών μέτρων θα πρέπει να παραδεχτούν ότι βρήκαν τον “δρόμο της αντίστασης” στρωμένο απ΄ αυτούς που τώρα κατηγορούν ...ως εσωτερικό εχθρό! Από το 2009 που ξεκίνησε η λαίλαπα των μέτρων ήταν η ΑΚΙΣ και η ΑΝΕΑΕΔ που βγήκαν μπροστά με ανακοινώσεις, άρθρα,συζητήσεις ,εκδηλώσεις ,συνεντεύξεις και άρχισαν να στέλνουν το μήνυμα στην υπολοιπη κοινωνία. Το ίδιο έκανε ο ΣΥΣΜΕΔ για τους εν ενεργεία.
 Οι “λίγοι” που είχαν οι ΑΚΙΣ ,η ΑΝΕΑΕΔ και ο ΣΥΣΜΕΔ εντάχθηκαν σ΄ αυτές όχι υποχρεωτικά αλλά με την θέλησή τους. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία.Το μήνυμα που έστειλαν οι “λίγοι” ήταν πως οι στρατιωτικοί και πριν από την κρίση δεν ήταν ούτε προνομιούχοι ,ούτε καλοπερνούσαν. ΄Ηταν τότε που οι θεσμικές ενώσεις αποστράτων δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε με τα Μετοχικά Ταμεία.

Το χειρότερο όμως είναι ότι εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε “νάρκη” ακόμη και με το ξέσπασμα της κρίσης! Έπρεπε να έρθουν πριν λίγους μήνες οι δραματικές περικοπές που έκαναν έξαλλους τους απόστρατους. Και έπρεπε αυτοί να κατέβουν στα γραφεία των Ενώσεων και να ζητήσουν ακόμη και καταλήψεις στρατοπέδων και μονάδων μέσα στην απόγνωσή τους για να αφυπνιστούν οι “θεσμικοί” και να πουν “κάτι πρέπει να κάνουμε”. Και σ΄ αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο ένας από τους τρεις προέδρους που έχει “κεραίες” και λαμβάνει τα μηνύματα...

Επειδή δεν είχαν την γνώση αυτού του κάτι στράφηκαν στους “λίγους” οι οποίοι ήδη είχαν αρχίσει να γίνονται ...βετεράνοι στο επίπεδο των αντιδράσεων. Και χρησιμοποίησαν την δυναμική των “λίγων” για να ενταχθούν στο “αντιστασιακό μέτωπο”. Και κάπως έτσι φτάσαμε στη τεράστια συγκέντρωση της Αθήνας.
Στην οποία όχι μόνο δεν είχαν αντίρρηση να εμφανιστούν με στολή εν ενεργεία στρατιωτικοί αλλά τους παρότρυναν κιόλας. Κι όταν ο αριθμός των στρατιωτικών που εμφανιστηκαν με στολή κρίθηκε μικρός τους άφησαν στη τύχη τους.
Όταν προέκυψε το ρήγμα οι “θεσμικοί” συνέχισαν μόνοι τους κάνοντας αυτό που ταχύρρυθμα έμαθαν απο τους λίγους. Συγκεντρώσεις. Οι οποίες όπως ηταν φυσιολογικό είχαν φθίνουσα πορεία. κανέναν άλλο παρά μόνο την κυβέρνηση. Στο τελευταίο ραντεβου με τον Στο ενδιάμεσο συνατούσαν τον ΥΠΕΘΑ και τον πρωθυπουργό ,σε ραντεβού που δεν εξυπηρετούσαν κανέναν άλλο παρά μόνο την κυβέρνηση.
Στο τελευταίο ραντεβου με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο δεν ρώτησαν καν αν αληθεύουν οι πληροφορίες για διπλασιασμό των περικοπών στους μισθούς των στρατιωτικών μέσα στο 2014. Αρκέστηκαν στην διάψευση των οποίων φέρεται να έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός για απολύσεις στο στράτευμα. Μόνο που το Μαξίμου δεν έχει διαψεύσει τίποτα.
Τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει οι θεσμικοί; Να μιλήσουν. Καθαρά ,ξάστερα και έγκαιρα. Να έχουν βγει μπροστά από την αρχή της κρίσης. Για να μην πούμε ότι έπρεπε να έχουν βγει από την εποχή της ακατανόητης ευμάρειας που κατέστρεψε και τα Μετοχικά. Το διαχρονικό ερώτημα είναι αν μπορούσαν να το κάνουν και αν μπορούν να το κάνουν τώρα. Οργανισμοί που λειτουργούν υπό τον έλεγχο του ΥΠΕΘΑ πως μπορούν να στραφούν εναντίον του;

Όσο για τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που επικαλούνται στις ανακοινώσεις τους; Δεν χρειάζεται να υποτιμούν την νοημοσύνη κανένος! Ας δοκιμάσουν την τυχη τους χωρίς υποχρεωτική εγγραφή.... για να δούμε πόσοι είναι οι πολλοί και πόσοι είναι οι λίγοι.Όλα αυτά δεν απαλάσσουν τους μη θεσμικούς από τις ευθύνες τους. Οι αντιπαραθέσεις, οι αντιδικίες τους έχουν αποδυναμώσει. Δειχνουν να μην κατανοοούν ότι αν και “λίγοι” έχουν πολύ μεγαλύτερη δυναμική από τους πολλούς εγγεγραμμένους στους καταλόγους των “θεσμικων ενώσεων”. 

του Πάρι Καρβουνόπουλου
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου